Thursday, 10 March 2011

Matemaattinen yö

Opiskelijaelämä ei ole helppoa!

No ainakaan ei silloin jos pitäisi tehdä jotain sen jälkeen kun on nukkunu pommiin vähintään kerran viikossa (maanantaisin lähes aina) ja on muilla tavoin osannu välttää kiitettävän määrän luentoja kahden kuukauden aikana. Tänään, 10.3, klo 5pm oli deadline ja tehtävänä laskea kolme matikan laskua. Katsoin jo hyvissä ajoin että eihän tuossa mene kuin muutama tunti. Kyseessähän oli vaan kolme helppoa tehtävää. No yheksän aikaan eilen illalla, 3 tunnin tuskastelun jälkeen, tajusin kuitenkin että eihän tämä nyt ihan nappiin taida mennäkkän. Sain tuossa ajassa laskettua ensimmäisen tehtävän a) ja b) kohdat. Jäljellä oli siis enää vain 80 % laskuista ja edessä pitkä yö ja vieläpä paikalliseen tyylin ilman lämmitystä huoneessa.

12 tuntia, 3 tuplaespressoa ja 3 grammaa C-vitaamiiniä myöhemmin työpöytäni näytti tältä:Aurinko nousi, ihmiset söivät keittiössä aamupalaa, ja minä en ollut vieläkään valmis. Keitin lisää kahvia. Olin jumittanut vikan tehtävän viimeisen osan kanssa jo tunnin. 30 minuttia kahvin jälkeen päätin haistattaa viimeiselle tehtävälle jotain oikein pahanhajuista tältä saarelta löytyvää asiaa. Mutta ei nuo viimeiset puolitoista tuntia kuitenkaan ihan täysin hukkaan menneet. Tajusin katsos jotain hyvin syvällistä tuona aikana. Nimittäin sen, että vihaan Taylorin sarjojen keksijää Brook Tayloria. Tässä syyt:

1) Taylorin sarjoista saa tehtyä älyttömän typeriä ja ärsyttäviä tehtäviä, jotka ei sinäänsä ole hirmuisen vaikeita, mutta niissä pitää kirjoittaa paljon ja ne vie liikaa aikaa.
2) Taylorin sarjat kummittelee aina joka paikassa. Koskaan eivät ne jätä ihmistä rauhaan.
3) Brook Taylorin nimessä on kaksi Kauniiden ja Rohkeiden hahmoa. Ja se on mies. Ei tämmöistä voi ottaa vakavissaan! Olen nauranut tälle jo useamman vuoden enkä vieläkään pysty sanomaan sen koko nimeä nauramatta.

Menin sitten lopulta pahanhajuisena ja silmät punaisina yliopistolle. Kestin kaksi luentoa ja tulin takaisin kotiin. Eipä ollut mikään miellyttävä kokemus taas tämä.

En ota tätä kuitenkaan itseeni enkä masennu saamattoomuudestani. Koko juttuhan on kuitenkin ihan täysin meidän luennoitsijan syytä. Jos se ei pitäisin niin mahottoman tylsiä luentoja, joilla se vaan kopioi pientä tekstiä täynnä olevan luentomonisteen sisältöä taululle, niin oisin varmasti opiskellut nämäkin asiat tunnollisesti täysin ajallaan. Ei epäilystäkään! Omalla laiskuudella ei ollut tämän ongelman kanssa mitään tekemistä.

Seuraavaa allnighteria odotellessa.

2 comments:

 1. Onneksi löydät jotain hauskaa tehtävien lomassa,nimittäin syömistä.
  Pieni tauko aina ja jaloittelu vaikka asuntolan kerrosten välillä tekee hyvää.Istuminen paikoillaan epämukavassa asennossa pää alaspäin,ei ole hyväksi verenkierrolle. Välillä jalat kattoon ja muutama venyttelysarja,niin kylläpä ajatus kulkee eritavalla.
  Samoin huoneen tuuletus,vaikka olis vilpostakin.
  Aamulenkki ehdottomasti,ja viikonlopulla on nukuttava,jos yöt valvot.Ei juhlintaa,sillä keho ei kestä liikaa valvomista.
  Hyvä,että ruokailet välillä.
  Kun,tulet Suomeen niin saat neuvoa mullekkin,miten bloki luodaan?
  Kannattaa käydä kuitenkin luennoilla,pääset helpommalla vaikka olis kuinka huono luennoitsija kyseessä.

  ReplyDelete
 2. Brook Taylor DD

  ReplyDelete