Tuesday, 8 March 2011

Pannukakkupäivä

Nyt alkoi minullakin tämä blogin kirjoittaminen. Sain idean päähäni tänään kun kävelin yliopistolta asunnolle ja luin samalla isäni blogia kännykästä. Aika moni kaverinikin kirjoittaa blogia, eli miksipäs en itsekkin voisi. Kerrottuani tästä mahtavasta ideasta eräälle kaverilleni, hän kuitenkin totesi että niiden neljän vuoden aikana, joina me ollaan tunnettu, ei minulla ole pahemmin järkevää sanottavaa ollut. Tämä on kyllä aika totta, mutta itsepäisyyttäni aloitan kirjoittamisen silti. Katsotaan nyt mitä tästä tulee... Mihinkään erityiseen aiheeseen en aio täällä rajoittua, vaan kirjoitan sattumanvaraisista asioista mitä minulle täällä Lontoossa tapahtuu.

Täällä Briteissä on tänään pannukakkupäivä. Olin aamulla hieman hämmentynyt kun kaikki paikalliset toivottaa että "Happy Pancake day" ja sähköpostiini oli putkahtanut asuntolan johtajilta viesti, jossa luki että tänään klo 8 pm on jokaisen keittiön ohjelmassa pannukakkujen paistoa talon laskuun. Itsehän mietin että nyt on naistenpäivä, mutta täällä näköjään pannukakut kiilaa edelle. Noh, enemmänhän tästä päivästä on minulle hyötyä näin päin =). Tieto ilmaisesta ruuasta illalla lämmitti kyllä mieltä aamulla. Liityin siis kahdeksalta muiden seuraan tekemään erilaisia pannukakkuja ja pyöräytin itsekkin perinteisen suomalaisen pannarin ja hyvin tykkäsivät. Erityisesti eräs ranskalainen kaverini. Se on ollut hulluna suomalaiseen pannukakkuun siitä asti kun minä sitä viime syksynä kansainvälisessä ruokaillassa tein. Hän on jopa vienyt kaverinsa paikalliseen Nordic Bakeryyn pelkästään tämän herkun takia. Ja kuka väittääkään että suomalaisesta ruoasta ei tykätä maailmalla?Näihin tunnelmiin päättyy tämänvuotinen pannukakkupäivä. Söin liikaa, mahaan koskee ja nyt turvottaa. Ensi vuonna uudestaan!

Kiitokset vielä tähän loppuun kaverilleni Saaralle, joka auttoi minua keksimään blogilleni sopivan nimen.

4 comments:

 1. Onnea blogisi johdosta toivoo isi.

  ReplyDelete
 2. Heei! Sä sorruit kans bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan! Siistiä - lisää luettavaa taas. :) Tein muuten eilen illalla extempore-pannukakkuja ihan siks että siellä on panukakkupäivä ja se tuntui oikeutetulta.

  ReplyDelete
 3. Joo, tuli vaan semmonen päähänpisto että nyt aloitan, ja sen tein. Nyt voitkin seurata sit mun erittäin hienoa metroseksuaalista suurkaupunkielämää. :D Nyttenkin vedän allnighterin matikkaa laskien...
  Pannukakkujen syöminen tuollaisena päivänä on tietysti oikeutettua! Ja paljon hauskempihan joku pannukakkupäivä on naistenpäivään verrattuna.

  ReplyDelete